Eмисия новини
от 16.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Две нови детски градини ще бъдат построени в Добрич

Снимка: БГНЕС

Две нови детски градини ще бъдат изградени в община Добрич , съобщават от местната администрация. Средствата са осигурени по Програма „Изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища“ (2020-2022 г.)“ на Министерството на образованието и науката. 

Одобрени са проектите за изграждане на нови сгради за детска градина № 10 „Слънчице“ и № 12 „Щурче“. 

За ДГ „Слънчице“ има изготвен инвестиционен проект, който предвижда изграждането на самостоятелна едноетажна сграда на мястото на съществуваща, за пълноценно обслужване на две детски групи. 

За ДГ „Щурче“ се предвижда строителство на нова сграда, която ще отговаря изцяло на изискванията за физическата среда и информационното и библиотечното осигуряване на детските градини, училищата и центровете за подкрепа на личностно развитие на МОН. Предвидените средства за изграждане на двете нови детски градини са над 2 600 000 лв.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от