Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Черно море победи Ботев (Враца) с 2:1 в Първа лига

Снимка: БФС

Черно море успя да победи трудно Ботев /Враца/ с 2:1. Матиа Курьор, който е лидер при голмайсторите, отбеляза 13-ия си гол от началото на сезона.

Първото сериозно положение в срещата бе в 16-та минута. Файсел Касми стреля от 20-тина метра отдясно, вратарят Христо Митов успя да боксира топката, тя попадна Леандро Андраде, който също стреля, но топката стигна до Матиа Курьор, а след неговия удар за късмет на гостите мина на сантиметри встрани от вратата.

В 18-та минута гостите създадоха първата си ситуация. Юлиан Ненов бе намерен отдясно в наказателното поле на домакините и стреля от малък ъгъл, но за щастие на Черно море топката се отби в страничната греда.

Черно море откри резултата в 31-та минута, когато Файсел Касми стреля неспасяемо от 20 метра леко по диагонал отдясно за 1:0. В 38-та минута Илиан Илиев-младши можеше да удвои преднината на домакините, но след удара му от границата на наказателното поле топката премина над вратата на Ботев. В добавеното време Ботев успя да изравни. След центриране от корнер вратарят на Черно море Иван Дичевски боксира топката, която се отби в Алассан НДиайе и попадна във вратата на домакините за 1:1.

Второто полувреме започна с натиск на домакините. В 47-та минута Черно море можеше отново да поведе в резултата, но след удара на Васил Панайотов топката мина встрани от вратата на Ботев. Минута по-късно отново Васил Панайотов стреля опасно, но вратарят на гостите Дар Королев успя да избие топката в корнер. В 50-та минута отново отлична реакция на вратаря на гостите Дар Королев предотврати сигурен гол след удар на Матиа Курьор. В 72-та минута Даниел Димов засече топката с глава след центриране от корнер, но за късмет на играчите на Ботев тя се отби в гредата.

В 79-та минута съдията отсъди фаул за домакините, който бе изпълнен веднага. Топката бе подадена към Матиас Курьор, който със страхотен удар вкара неспасяемо за 2:1 за домакините. Това бе 13-и гол на футболиста от началото на сезона.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени