Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Второто арт събитие във Фестивала на съвременните изкуства "Вода"

Представят провокацията DRIFT тази събота

Спектакълът ще е от 12 часа на пл."Тройката"

Спектакълът "DRIFT" ще бъде представен тази събота в Бургас. Той е второто артсъбитие от тазгодишното издание на Фестивала за съвременни изкуства “ВОДА”. За осъществяването му до 24 ноември се търсят 15 доброволци, които ще се включат в проекта на унгарския интердисциплинарен артист Давид Сомло, съобщи организаторът на фестивала Петя Стойкова:

Артистичната акция е едночасова звукова хореография, съставена за голямо обществено пространство. В "DRIFT" изпълнителите следват „невидими пътеки“ на голям публичен площад и близката му околност. По тези пътеки те носят преносими високоговорители, от които специално съставената партитура създава уникален движещ се звуков пейзаж. Тези слоеве на взаимодействие между изпълнители и минувачи създават игриво, интензивно присъствие на мястото, на което се изпълнява спектакълът, и предлагат възможност на публиката да разсъждава върху своите чувства и поведение в публичните пространства. Целта е да се постигне уникално аудио-визуално изживяване за наблюдателите.“

В спектакъла ще вземат участие 15 млади артисти от Бургас – танцьори, актьори и различни личности с артистична ориентация. Изискването към участниците е да бъдат на разположение за двата дни на изграждане на спектакъла на 26 и 27 ноември, когато ще се проведат артистични уъркшопове за подготовка на представлението.

Спектакълът ще бъде представен на 28 ноември от 12 часа на площад "Тройката" в Бургас.

Повече можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна