Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мартина Апостолова:

Пътят на театъра е труден, бих го сравнила с мъглива нощ

Мартина Апостолова
Снимка: колаж Ангелина Грозева

Актрисата Мартина Апостолова получава безброй награди за филма си „Ирина“, сред които и тази за европейска изгряваща звезда на „Берлинале“. Филмът има силна социална роля за обществото. Филмът означава нови приятелства за Мартина и начало за самата нея, защото за първи път там се потапя в света на професионалното кино. Подготовката й за филма е именно за психофизиката на актьора. 

„Всеки път, когато съм излизала на сцената или съм заставала пред камера, се чувствам безмерно щастлива.“  

Мартина участва в независими театрални проекти - „Летене, „Ковачи“, „Карай да върви“ със съвременно и алтернативно звучене. Последният е танцовият пърформанс WO MAN, който ще има своята премиера на 28 ноември от 19.00 часа в "ДНК пространство". Мартина и Марион Дърова ще отговорят от сцената на въпроса как мислим себе си и останалите. Репетициите по него започват още от преди година, пътя до реализирането му е доста труден, но такъв е пътят и на театъра в момента.

„Пътят на театъра е много труден и бих го сравнила с една мъглива нощ. Стигнах до извода, че виждаме толкова, колкото ни е нужно в тази мъглива нощ.“ 

А освен, че Мартина е на сцената, тя е и вече и на преподавателското поприще в Нов български университет, където предава знания от млади на млади. 

Най вдъхновяващите личности в живота на Мартина Апостолова са Цветана Манева, Снежина Димитрова, проф. Васил Димитров. 

"Това, което бих искала да предам на студентите е любовта към изкуството и уважението и себеуважението към професията..бих искала да има с какво да ги запаля, едно нещо да научат от мен, заслужава си.“ 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени