Eмисия новини
от 04.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Конференция обсъжда прехода към зелена икономика в България

Снимка: БНР, архив

Германо-Българската индустриално-търговска камара и българският офис на Световен фонд за природата организират хибридна конференция на тема „Преходът към зелена икономика и заетост в България“. 

Напредъкът в подготовката ни за „зеления преход“, визията за създаване на зелена икономика, зелени работни места и перспективите за българския бизнес са теми на конференцията, в която ще участва германският посланик у нас, министърът на околната среда на Федералната република и вицепрезидентът на Европейската инвестиционна банка. 

Фокус на дискусията са възможностите за създаване на нови икономически дейности и зелени работни места в контекста на зелената сделка.

Представители на министерства и институции, както и представители на синдикатите и неправителствени организации също ще представят своите препоръки и различни гледни точки.

Ще бъде разгледан и германският опит в прехода при преструктурирането на въглищния регион „Лужица“, постигането на консенсус за прекратяване на добива на лигнитни въглища и инвестиционните намерения.

Сред гостите на конференцията се очаква и вицепремиерът Томислав Дончев, който е и председател на Консултативния съвет по Зелената сделка към МС.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.