Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Свидетел на историята 1929-1969" в България с 50 години закъснение

Снимка: helikon.bg

Книгата "Свидетел на историята 1929-1969" се появява в България с 50 години закъснение, но тя е много важна и трябва да бъде достояние на интелигентната българска публика. Това каза пред БНР фотографът Иво Хаджимишев, който е вдъхновителят за идването на тази книга на българския пазар.

"Дипломатът Чарлс Болън е баща на посланик Ейвис Болън (1996-1999)", уточни Хаджимишев и разказа, че когато се е запознал с нея и е разбрал произхода ѝ, веднага е попитал дали баща ѝ има мемоари:

"Тя каза, че има, но книгата е отдавна изчерпана. По-късно се сдобих с книгата, прочетох я и си казах, че е много важна". 

Името на Чарлс Болън доскоро бе известно в нашата страна само на професионалистите, които отдавна задълбочено следят развитието на отношенията между Русия и Съединените щати. А Болън е един от активните участници в тези взаимоотношения от момента, в който след Октомврийската революция се подновяват дипломатическите отношения между СССР и САЩ (едва през 1934 г.), до края на кариерата му след 40 години активна дипломатическа дейност.

Интервюто на Петър Волгин с Иво Хаджимишев в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.

Иво Хаджимишев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна