Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Глоби за над 4 млн. евро са наложени в Гърция за нарушения на мерките срещу коронавируса

Временен медицински пункт във военна болница в Солун, Северна Гърция
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Гръцките власти са издали хиляди глоби, с които ще се съберат над 4 милиона евро за нарушения на свързаните с коронавируса ограничения от началото на националното блокиране на 7 ноември, показват официални данни, цитирани от в. „Катимерини”.

Според съобщение на гръцката полиция инспекциите, насочени към разследване на нарушенията на здравословната безопасност, са довели до общо 9 602 глоби от 300 евро и още 663 от 150 евро за по-малки нарушения. От сумата от около 4 милиона евро, малко под 3 милиона евро се дължат за това, че глобените не са носели маска на публични места или я носят неправилно и за нарушаване на ограниченията за общественото движение.

Междувременно ограниченията продължават, като от полицията заявиха, че са извършили над 59 000 проверки в различни части на страната в понеделник, от които над 6000 са били на международното летище в Атина.

Общо полицаите са издали 1 907 глоби, 1341 от които за неразрешено движение. Повече от 480 от тези нарушения са били в Атика, където също има 179 от 556 нарушения, свързани с маските.

Междувременно 22 души бяха арестувани за нарушаване на правилата относно дейността на бизнеса.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!