Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВМРО обвини ДПС в политически натиск върху директор на училище в Рудозем

Снимка: архив БНР

ВМРО обвини ДПС в политически натиск върху директора на средното училище "Св. св. Кирил и Методий" в Рудозем - Сийка Кирякова. От ВМРО настояват Министерството на образованието да направи спешна проверка.

В последните месеци върху Сийка Кирякова се оказва брутален политически натиск, каза депутатът от ВМРО Александър Сиди.

Директорката е била подложена на това от страна на кмета на Рудозем Румен Пехливанов.

"Който, пак казвам, е пореден мандат кмет от ДПС - тя да напусне училището, и съответно да се назначи кадър на ДПС там. Това всичкото нещо се случва за съжаление с мълчаливото съдействие и съгласие на нашите коалиционни партньори от ГЕРБ и от района, със съгласието на областния управител. Подавани са десетки сигнали от страна на г-жа Кирякова към всички отговорни институции и за съжаление този натиск не спира", коментира Сиди.

За последните три години, откакто Кирякова е директор на училището, са извършени 54 проверки по най-различни сигнали, които обикновено са анонимни и не установявали нарушения, допълни депутатът:

"Родопите не са и няма да бъдат бастион на ДПС, колкото и да им се иска на някои политически лица там. Ние ще направим всичко необходимо да спасим г-жа Кирякова от позорно уволнение от директорския пост на училището".

ВМРО настоява за спешна среща с образователния министър Красимир Вълчев.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени