Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учителка с Covid преподава от дома си в Перник

Снимка: Ани Петрова

Диагностицирана с Covid учителка преподава от дома си. Румяна Рангелова от 6-о СУ в Перник сама е пожелала да продължи уроците си онлайн, въпреки че е в болничен отпуск, съобщи директорът на учебното заведение Адриана Ольова.

Румяна Рангелова е учител по биология и химия, с дългогодишен педагогически стаж и е онези учители за които казваме, че са родени, за да бъдат учители.

Тя е диагностицирана с  PCR тест за коронавирус, под карантина е,  но тъй като е трудно да бъде намерен заместник, сама решава, че ще продължи да работи дистанционно от дома си.

"Тя не е учител, който ще допусне децата да изгубят материал. Ние можехме да запълним часовете като гражданско образование, но тя реши, че нейният предмет е изключително важен и децата не могат да си позволят да губят. Сама предложи да работи от вкъщи", каза директорът на училището Адриана Ольова.

Това, което най- много е изненадало директорът и учителите е поведението на учениците.

"Ако в нормалните присъствени часове могат да се обърнат и да си поговорят и да не внимават в определен момент от часа, тука всички през целия час не мръднаха. Те я слушаха, вземаха участие", допълни Ольова.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна