Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Весислава Танчева: Мерките за ограничаване на вируса трябва да бъдат вземани навреме

Протест на "Да България", "Правосъдие за всеки" и БОЕЦ
Снимка: БГНЕС

За пореден път днес ще се проведе протест под наслов "Правосъдие без каскет" пред Съдебната палата в София. Акцията е организирана от инициатива "Правосъдие за всеки", ще участват и представители на Гражданското сдружение БОЕЦ.

"Ние през цялото време твърдяхме, че трябва да се взимат мерки за ограничаване на разпространението на вируса и да бъдат взимани навреме". Това каза за БНР Весислава Танчева от Сдружение БОЕЦ във връзка с предложените от министъра на здравеопазването Костадин Ангелов по-строги ограничителни мерки за намаляване на разпространението на коронавируса. 

"Това, срещу което протестираме и продължаваме да настояваме и да изискваме оставката на правителството, е не невземането на мерки, а тяхното отлагане до безкрайност", допълни Танчева.

Във Франция заговориха за връщане към нормалността след план за ваксинация, каза Весислава Танчева. 

"По същия начин говорят в Германия, в Белгия, във Великобритания, навсякъде, където хората си правят дългосрочни стратегически планове. Тук говорим как тепърва ще затваряме държавата и как, ако статистиката, която е изцяло под контрола на Щаба и на правителството, продължи да дава негативни резултати, тези мерки трябва да станат още по-сложни", подчерта Весислава Танчева. 

Предложеният от ГЕРБ проект на нова Конституция и решение за произвеждане на избори за Велико Народно събрание за приемане на Конституцията, ще бъдат обсъдени от депутатите.

"Заместваме реалността с фалшиви дебати", коментира Танчева.

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна