Eмисия новини
от 09.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Обсъдиха създаването на общински предприятия във Видин

Снимка: Радио ВИДИН

Обсъдиха проекти на планове за устрояване, организиране и определяне дейностите за откриване на две нови общински предприятия във Видин. Едното предприятие ще обединява социалните дейности в общината, а другото- културните. Целта  е предприятието за социални дейности е осигуряване на достъп до качествени социални услуги, равнопоставеност на всички потребители, реализиране на европейски, национални, регионални и общински програми, които да насърчават трудовата заетост.

"Новият общински културен институт ще провежда политиката на община Видин в областта на култура. Със създаването на общински културен институт "Дунав" отпада необходимостта от съществуването на направление "Култура", като неговият административен персонал ще премине към института", каза зам. кметът на Общината Борислава Борисова.

Културният институт ще се финансира от бюджета на Община Видин, както и от собствена дейност, целеви субсидии от други ведомства, организации и фондове.

Намерението на Общината е двете предприятия да започнат работа от 1 януари 2021 година. На общественото обсъждане присъства и председателят на Общинския съвет Генади Велков, граждани и заинтересовани лица.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.