Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Павел Шопов продължава да пречи на работата на депутатите

| обновено на 25.11.20 в 16:44
Павел Шопов
Снимка: БГНЕС

Поведението на депутата Павел Шопов, който отказва да си сложи предпазна маска, продължава да пречи на работата на депутатите, които гласуват на второ четене държавния бюджет за догодина.

След като преди почивката на народните представители председателстващият Емил Христов не успя да отстрани Шопов от заседанието, след нея зам.-председателят на парламента Валери Симеонов го наказа с порицание. Така за половин час в пленарната зала беше одобрен само бюджетът на Министерството на образованието.

По-рано през деня, малко преди да излязат в половинчасова почивка, депутатите станаха свидетели на поредния отказ на колегата им Павел Шопов да си сложи маска на лицето.

Заради това председателстващият Емил Христов го изгони от залата, но Шопов не изпълни разпореждането и се наложи Христов да му задава въпроси:

"Добре ли сте? Поне направете знак, че сте добре, но категорично отказвате да сложите маска, да разговаряте с мен или каквото и да било. Да извикаме ли медицинска помощ, господин Шопов? Добре ли се чувствате? Добре ли е, според Вас? Да се надяваме, че е добре".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна