Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марица с втора загуба в Шампионската лига по волейбол

Отборът на Марица допусна загуба с 2:3 гейма от полския Лодз в Шампионската лига по волейбол за жени
Снимка: sportal.bg

Отборът на Марица загуби с 2:3 гейма (18:25, 25:20, 25:20, 17:25, 10:15) от полския ЛКС Лодз във втория кръг в група "С" на Шампионската лига по волейбол за жени в Пловдив. Това е второ поражение за българките в надпреварата.
Двубоят започна равностойно, но полякините поеха контрола със серия от 6:1, след която поведоха със 17:11 и те не изпуснаха преднината си до края на първия гейм.
Във втората част пловдивчанки започнаха да намират играта си. Те дръпнаха с 8:3, а в последствие авансът им нарасна до 14:6, за да изравнят.
Третият гейм отново стартира оспорвано, но със серия от пет поредни разигравания Марица поведе с 11:6, а след това увеличи преднината си и до 21:13, за да стигне до обрат в резултата.
Четвъртата част започна лошо за домакините и след ранно изоставане от 0:6 те така и не успяха да наваксат.
В тайбрека българките отново стартираха лошо и допуснаха пасив от 1:5 точки, като до края ЛКС Лодз удържа аванса си, за да постигне първи успех в надпреварата.
Александра Миладинова беше най-резултатна за Марица с 23 точки. Кремена Каменова добави 17, а Мирослава Паскова остана с 15.
За полякините най-добра беше Александра Войцик с 26 точки.

"Не искам да правим драми. Поздравявам всички момичета, защото след тежкия психологически момент от вчерашната загуба, те излязоха с чисти глави, по-събрани и показаха това, което могат. Не смятам, че нашите момичета имат съмнения в себе си. Просто имаме нужда от този игрови ритъм срещу такива силни отбори. Заради коронавируса на успяхме да организираме сериозни проверки и ни липсваше чувството да играем срещу топотбори. Сега ни предстои мач срещу Вакъфбанк, който е един от най-добрите отбори в света. Срещу такива съперници има и психологически момент. Знаеш, че нищо не губиш и даваш най-доброто от себе си", коментира треньорът на Марица Лазар Лазаров.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна