Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Манчестър Сити на осминафинал в Шампионска лига

Отборът на Манчестър Сити продължава напред в Шампионска лига
Снимка: Instagram

Отборът на Манчестър Сити победи домакина Олимпиакос с 1:0 в среща от четвъртия кръг в група "С" на Шампионската лига по футбол. С този успех възпитаниците на Пеп Гуардиола се утвърдиха на върха на класирането с пълен актив от 12 точки и си гарантираха класиране за осминафиналите преди оставащите две срещи.
Гостите от Англия имаха огромно превъзходство през целия двубой. След няколко пропуска те все пак взеха заслужен аванс в 36-ата минута, когато Рахийм Стърлинг беше изведен в ляво в пеналта и върна с пета към Фил Фодън, който с удар по тревата от десетина метра преодоля вратаря Жозе Са.
Малко преди почивката Стърлинг можеше да удвои, но Са успя да отклони в напречната греда изстреля му от фаул.
Гостите продължиха да доминират и през втората част, но Илкай Гюндоган, Жоао Кансело и Бернардо Силва пропуснаха от изгодни позиции.
Малко преди края Константинос Фортунис можеше да изравни срещу хода на играта при едно от малкото положения за домакините, но от границата на пеналта стреля от въздуха край целта.
Срещите от Шампионската лига тази вечер започват с минута мълчание в памет на починалия по-рано днес легендарен футболист Диего Марадона.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна