Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Специя без Гълъбинов на осминафинал за купата на Италия

Андрей Гълъбинов все още се възстановява от контузия и не играе за Специя
Снимка: Spezia Calcio

Съставът на Специя победи домакина Болоня с 4:2 след продължения и се класира за осминафиналите на турнира за купата на Италия по футбол.
От състава на гостите отсъстваше възстановяващият се от контузия български нападател Андрей Гълъбинов, а в герой за тима се превърна резервата Джулио Маджоре, който се разписа два пъти в допълнителното време, за да донесе успеха.
Силен мач направи и друга резерва Диего Фариас. Бразилецът изравни за 2:2 в 64-ата минута, малко след като влезе в игра, а в последствие асистира и за двете попадения на Маджоре.   
Специя ще играе срещу Рома на осминафиналите в средата на януари.

Фиорентина също се нуждаеше от продължения, за да елиминира домакина Удинезе с 1:0. Единственото попадение реализира испанската резерва Тофол Монтиел в 112-ата минута. Флорентинци ще срещнат Интер на осминафиналите.
Парма елиминира гостуващия втородивизионен Козенца с 2:1 след два гола на Хуан Франсиско Брунета, а следващият съперник на тима ще бъде Лацио.
С гол на Рикардо Сотил в третата минута на добавеното време  Каляри отстрани Верона с 2:1 на собствен терен и в следващата фаза ще се изправи срещу Аталанта.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна