Eмисия новини
от 05.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Промени в бюджета на Сливен

Снимка: БНР

Общинският съвет в Сливен предстои да приеме днес изменение на бюджета на Общината във връзка с отпускане на допълнителни средства за неотложни разходи за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия и аварии. В това изменение са включени и разходи за ремонт на Детски комплекс Сливен, финансиране от няколко кметства на населени места за ремонти на обществени сгради, закупуване на техника и апаратура. На заседанието предстои да бъде гласувана и бюджетна прогноза за периода 2021-2023 г.

Предстои да бъде гласувано и изменение на План-сметката за дейностите по събиране, извозване и обезвреждане в депа на битови отпадъци, и поддържането на чистотата на територии за обществено ползване за 2020 г. Общинските съветници ще гласуват и приемането на Програмата за енергийна ефективност на Община Сливен за периода 2020-2027 г.

Очаква се да бъде приета Наредбата за тарифите за таксиметров превоз. Заложено е минималната дневна тарифа да бъде 78 стотинки на километър, а максималната 1 лев. Нощните тарифи започват от 88 ст. минимална цена до 1,10 лв. максимална. 340 таксита ще имат право да работят на територията на общината. Общо 52 точки са заложени в дневния ред на сесията. 

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.