Eмисия новини
от 03.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

МУ-Плевен е домакин на международна научна конференция

Снимка: Медицински университет - Плевен

В Медицинския университет в Плевен започва онлайн Юбилейна конференция с международно участие. С научното събитие се отбелязват 15 години от създаването на Факултет „Обществено здраве“.

Темата на конференцията, която ще продължи до 28 ноември, е: „Нови подходи в общественото здраве и здравната политика“. В юбилейния научен форум ще се включат онлайн международни експерти в областта на общественото здраве и биоетиката.

В програмата са предвидени шест пленарни лекции и два уъркшопа. В рамките на конференцията ще се проведат 10 паралелни сесии по 11 тематични направления в областта на общественото здраве, в които са включени 98 презентации на български участници от Медицинските университети в Плевен, Варна, Пловдив, Стара Загора, от Националния център по обществено здраве и анализи, Югозападен Университет – Благоевград и Бургаски Университет „Проф. Асен Златаров“.

Първата пленарна лекция е на президента на Европейската асоциация по обществено здраве д-р Ивета Нагьова, посветена на значимостта на обединените усилия на всички обществени и научни структури за подобряване на общественото здраве. 

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.