Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Внук погуби баба си и дядо си в Шумен

Снимка: Радио Шумен

21-годишният внук на 68-годишната Янка Атанасова и 75-годишния Георги Атанасов е привлечен като обвиняем за убийството им, което потресе Шумен в понеделник. Тежкото престъпление бе извършено във вилната зона "Под манастира" на 22 ноември следобед. 

Това съобщиха на брифинг старши комисар Ялчън Расим - директор на Областната дирекция на МВР в Шумен, Маргарита Георгиева - окръжен прокурор и Стефка Якимова - говорител на Апелативната прокуратура във Варна. 

Иззети са множество веществени доказателства, включително и метална тръба, с която било извършено тежкото престъпление. 

Изяснено било, че в  ранните следобедни часове на 22 ноември младият мъж първо убил дядо си във вилния имот, докъдето го закарал с лек автомобил. След това взел баба си от жилището им в града, завел я във вилата, където посегнал и на нейния живот. Убийството на двамата е станало в рамките на около час. 

След тежкото престъпление внукът взел от дома им 700 лева и изтеглил от банковите им карти още 500 лева. 

Той е задържан за срок до 24 часа в Районното управление в Шумен, направил е пълни самопризнания. Не е криминално проявен. Мъжът е студент и работи в строително-монтажна фирма. Има данни, че е с хазартни наклонности. 

С постановление на прокурор от Окръжна прокуратура - Шумен му е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа. Приведен е в ОС „Изпълнение на наказанията“. 

Работата по документиране на престъплението продължава. 

От полицията уточниха, че служителите на МВР  получили много голяма гражданска подкрепа при изясняване на факти, обстоятелства, събиране на видеоматериали и доказателства, които помогнали за разплитане на случая. 

Чуйте подробностите по случая в репортажа на Невена Николова.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!