Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Не е ясно кога ще бъде завършен ремонтът в ОУ „Проф. Димитър Димов“ в Ловеч

Строителни дейности в основно училище „Проф. Димитър Димов“ в Ловеч
Снимка: Пламен Христов

На днешното заседание на Общинския съвет в Ловеч ръководството на общината ще отговаря на питане на общинския съветник Минчо Казанджиев за изплатените средства по проекта за изграждане на спортна зала и рехабилитация на дворното пространство в ОУ „Проф. Димитър Димов“. Строителните дейности там започнаха още през лятото на 2018 г., но от края на миналата година са замразени, а училището продължава да е строителна площадка.

Проблемът беше поставян три пъти и в Народното събрание, но и до днес не е ясно кога ще бъде завършен ремонтът и как Общината ще възстанови изплатените на фирмата изпълнител до момента близо 800 хиляди лева за несвършена работа и при положение че договорът беше прекратен през юни тази година и беше обявена нова обществена поръчка.

Проектът на община Ловеч за изграждане на спортна зала и рехабилитация и дворното пространство в основно училище „Проф. Димитър Димов“ е на стойност около 1 милион и 370 хиляди лева. Той е част от мащабен проект на общината за образователна инфраструктура за близо 6 милиона лева, като дейностите в останалите обекти отдавна бяха завършени. Почти две години и половина след началото на проекта в училище „Проф. Димитър Димов", строителните дейности все още не са завършени и не е ясно кога това ще се случи.

"Ние сме обезпокоени от неслучващото се в основно училище „Проф. Димитър Димов“, каза общинският съветник Минчо Казанджиев.

Факти, относно провеждането на обществената поръчка по проекта и реализацията му бяха изнесени от народния представител от "БСП за България" Милко Недялков в пленарната зала в началото на юли 2020.

Целия репортаж можете да чуете в звуковия файл. 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени