Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Елин Пелин създадоха парк от изхвърлени гуми

Снимка: Община Елин Пелин
В Елин Пелин създадоха парк с вещи, които са били изхвърлени. Паркът се казва “Планетата не е за еднократна употреба”. Паркът е създаден по инициативата от Диана Димитрова - ПР на Община Елин Пелин.

“Идеята тръгна от един от най-големите и най-интересните паркове в света - паркът в Токио, който е направен изцяло от използвани гуми. В процеса на работата си в Община Елин Пелин, се сблъсквам постоянно със сигнали за незаконни сметища, за изхвърлени автомобилни гуми някъде и така се роди идеята - какво да направим с тези гуми, които се събират постоянно, и да направим нещо, което е хубаво”, разказва Диана Димитрова.       

Така събират разпилените изхвърлени гуми от полето на Елин Пелин и над 150 гуми вече са запълнени с чакъл и окопани, като така дават различен смисъл на понятието рециклирам, “защото взимаш нещо, което е изхвърлено и правиш нещо красиво”.

В инициативата се включва и Община Елин Пелин. “Ние сме един екип, който ако всяко едно звено не се поддържа, не би се получило нищо. Хората трябва да разберат, че когато работим заедно и когато подаваме ръка един на друг, всички цели са постижими”, категорична е тя.

Чуйте повече за инициативата в разговора на Лили Големинова в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени