Eмисия новини
от 00.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Онлайн среща за възможностите за рисково и дялово финансиране

Възможностите за рисково и дялово финансиране са основна тема на първата стратегическа среща по програмата beamUp lab, която се провежда днес онлайн, съобщава Българската фондова борса.

Висококвалифицирани експерти от Фонда представят същността, структурата, предимствата на финансовите инструменти за подпомагане на бизнеса, както и ключовите елементи на комбинираното финансиране.

"В момент на криза, в който се намираме, стартъпите и малки и средни предприятия имат още по-голяма потребност от рискови и дялови инвестиции и Българска фондова борса заедно с партньорите си в beamUp lab работи aктивно, за да улесни максимално достъпа им до капитали", посочи д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на БФБ и доцент във ВУЗФ. "Убедени сме, че тези усилия ще дадат тласък на компаниите и те ще преминат този труден период по най-успешния начин", допълни той.

Във форума участват представители на 20-те компании, избрани за програмата beamUp lab, нейните партньори и консултанти.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.