Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Сливен не предвижда коледни и новогодишни прояви

Снимка: БНР

Община Сливен не предвижда коледни и новогодишни прояви, съобщи кметът Стефан Радев.

Решението е свързано с опазването живота и здравето на гражданите в пандемичната обстановка. В града обаче ще има празнична украса, която от днес започна да се слага, каза още кметът Радев, който присъства на редовната сесия на Общинския съвет.

Той Радев обяви, че на следващата сесия на Общинския съвет ще внесе предложение за отпадане на наемите на общинските обекти за времето на допълнителните противоепидемични мерки и за безплатна „Синя зона“.

„Опитваме се с това, което имаме като ресурс на общината да подкрепим тези бизнеси, които най-много ще пострадат от това предложение, които де факто ще се преустанови дейността им“.

Днес Общинския съвет в Сливен прие Програмата за енергийна ефективност на общината за периода 2020-2027 година и направи актуализация на бюджета.

„Има една сума, която получихме от държавата по линия на ликвидиране на бедствия. Разходи, които сме направили и ни се възстановиха - от близо 900 хиляди лева, но част от тези разходи не са разплатени и ще бъдат разплатени на изпълнителите, а друга част сме платили с наши средства, и за това сега разпределяме тази сума по обекти от капиталовата програма“, каза кметът Радев.

Общо 53 точки от дневния ред бяха приети на заседанието на местния парламент.  

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна