Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столична община взема 3 млн. лева заем за ремонта на Западния парк

Снимка: БГНЕС

Столичният общински съвет реши администрацията да вземе заем от бюджета на София в размер на 3 милиона лева за довършване на ремонта наЗападния парк. 

Заради продължилата повече от 3 години реконструкция на парка, опозицията определи като безотговорно управлението на града. 

Проектът е на стойност 11 милиона лева, като 8 милиона са безвъзмездно европейско финансиране. Крайният срок за приключването на ремонта е края на месец март 2021 година.

Председателят на комисията по финанси Георги Георгиев е категоричен, че столичани няма да плащат заради закъснелия ремонт:

„Ако искаме да използваме европейско финансиране, преди това трябва да инвестираме тези средства, да имаме договори и фактури, с които да отидем при управляващите органи и да кажем: Ето, изпълнихме проекта в тази му част, възстановете ни парите. Проектът е на стойност 11 милиона лева. Безвъзмездното му финансиране е над 8,5 милиона. Това е изключително изгодна за софиянци сделка. Ще имаме изцяло обновен Западен парк, за който сметката няма да я платят от джоба си софиянци“. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна