Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гимнастичките ни продължават участието си в Киев, въпреки положителния тест в делегацията ни

Фотографът на Българската федерация по художествена гимнастика Анна Недкова е с положителен тест за Covid-19, съобщи официалната страница на БФХГ, като се уточнява, че българския тим все пак ще продължи участието си в европейското първенство.

"След заседание на Европейската гимнастика по тази тема,  Мария Петрова, която е президент на ТК към UEG съобщи, че е доказано - Анна Недкова не е била контактна с делегацията ни, както и с други лица. Тя е била извън делегацията, в зона за журналисти и фотографи, в самостоятелна стая е, спазвала е всички мерки за сигурност и решението е тя да бъде в пълна изолация, а отборът да продължи участието си. 

Припомняме, че всички от нашата делегация, включително и фотографът ни, преди пътуването направиха тестове, които бяха отрицателни и бяха дадени при пристигането си в Украйна. Там също са направени на всички отново тестове, като тя е дала положителен тест. Направен и е втори, който днес също е бил положителен. 

Веднага докторът на отбора ни е назначил лечение. В момента Анна Недкова се чувства добре. Домакините и делегацията ни са взели необходимите мерки за нея. 

Също така припомняме, че Ева и Стиляна бяха болни от COVID-19 и техните последни изследвания и тестове показаха, че вече имат антитела", се казва още в официалното съобщение.

Анна Недкова ще остане под карантина в Украйна до 3-ти декември, когато ще и бъде направен нов тест.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна