Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Влъхова триумфира и в Лех/Цюрс

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Словачката Петра Влъхова спечели паралелния нощен слалом в австрийския зимен център Лех/Цюрс. Влъхова, която миналия уикенд записа два успеха в слаломи в Леви, победи в големия финал с 21 стотни американката Паула Молцан.
Влъхова спечели и двата манша на финала, а във втория Молцан падна и не завърши. За американката второто място й осигури първи подиум в кариерата. Словачката постигна трети успех за Световната купа в рамките на шест дни.
Швейцарката Лара Гут-Бехрами, която беше най-бърза в квалификациите, се нареди трета. Носителката на Световната купа за миналия сезон Федерика Бриньоне (Италия) остана едва седма.
Най-добрата серия на четвъртфиналите предложи битка между Бриньоне и Влъхова. В първия манш италианката първоначално закъсня на старта, за да даде предимство на словачката. Но Бриньоне след това караше доста бързо по трасето и победи Влъхова с 2 стотни след зашеметяващо завръщане. Във втория манш Бриньоне водеше, но след това беше изпреварена от Влъхова, която спечели с 4 стотни.
След това Бриньоне падна близо до финала в своята полуфинална серия и завърши на седмо място, докато Влъхова победи шведката Сара Хектор само с 1 стотна, за да се класира за финала.
Влъхова увеличи аванса си на върха в генералното класиране за Световната купа. Словачката е лидер с 360 точки, следвана от Мишел Гизин (Швейцария) със 175 точки, Марта Басино (Италия) със 158 точки и други.
Двукратната олимпийска шампионка Микаела Шифрин пропусна състезанието. Вълнуващият спектакъл трябваше да се проведе без фенове заради мерките за коронавирус в Австрия. Паралелният слалом за мъже е в петък в Лех/Цюрс.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени