Eмисия новини
от 14.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Музей на илюзионното изкуство в Момчиловци ще събере колекцията на Ненчо Илчев

Момчиловци
Снимка: БГНЕС

Музей на илюзионното изкуство в Момчиловци ще събере колекцията на известния актьор и илюзионист Ненчо Илчев, който е родом от родопското село.

На днешното заседание на Общинския съвет кметът Николай Мелемов, като вносител докладната записка посочи, че в общината е постъпило заявление от председателя на читалището в Момчиловци за предоставяне на безвъзмездно ползване на втория етаж и избен етаж в културната институция за музей на илюзионното изкуство.

Заявлението е придружено с писмо за подкрепа и от кметство Момчиловци. основната цел за осъществяване на идеята е събиране на колекцията на известни илюзионист и актьор Ненчо Илчев, който от години изкупуват реквизита на известни магове в страната и чужбина.

Желанието на читалището е подкрепено и от местната общност. Общинският съвет прие решението и даде съгласие на кмета Мелемов да учреди безвъзмездно право на ползване върху желание терен на читалището за разкриване на музея.

Ползвателят се задължава да извърши всички ремонтни дейности за своя сметка.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.