Eмисия новини
от 19.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Бюрото на ЕП в България организира уебинар на тема „Изкуствен интелект“

Снимка: pixabay.com

Онлайн дискусия, посветена на изкуствения интелект и неговата роля в дигиталната трансформация, организира Бюрото на Европейския парламент в България.

Изкуственият интелект ще внася промени на работните места в бизнеса, финансите, здравеопазването и дори земеделието и сигурността. Ще бъде от решаващо значение за Зеления пакт на ЕС и възстановяването от Covid-19.

ЕС подготвя първите си правила за управление на възможностите и заплахите от изкуствения интелект, като за основни приоритети са заложени потенциалното индивидуално въздействия върху хората, обществото и икономиката.

Новите правила имат за цел да осигурят и среда, в която европейските изследователи и фирми могат да просперират.

Очаква се след днешния уебинар да се проведе с дискусия за новите правила, които ЕС подготвя в сферата на изкуствения интелект. Участие ще вземат евродепутатите Драгош Тудораке (Обнови Европа, Румъния), председател на специалната комисия на ЕП по въпросите на изкуствения интелект в цифровата ера, и Ева Майдел (ЕНП, България), член на комисиите на ЕП по промишленост, изследвания и енергетика и на специалната комисия по въпросите на изкуствения интелект в цифровата ера. 

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.