Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Балъков: Надявам се, че няма да повторим грешките от първия мач с ЦСКА София

Красимир Балъков
Снимка: БГНЕС

Мениджърът на ЦСКА 1948 Красимир Балъков очаква отборът да изиграе добър мач срещу ЦСКА София в 14-ия кръг на първенството в неделя от 19.45 часа.
"Очакванията са да играем качествен, хубав футбол и разбира се, всеки път си го повтаряме, да побеждаваме", заяви Балъков.

Двата "червени" отбора се срещнаха на старта на сезона и завършиха 2:2, като ЦСКА 1948 пропиля аванс от 2:0.

"По-различното сега е, че беше първи мач от първенството и нито ние, нито те знаехме къде се намираме. Не можем да го сравняваме с този, който идва. Сега те ни познават по-добре, както и ние тях. Надявам се да бъде динамичен и хубав мач и да зарадваме феновете. Ние ще искаме да бъдем компактни, да бъдем агресивни. Какво ще правят те, нас не ни интересува", каза Балъков.

"В първия мач допуснахме грешки. В края на полувремето тогава ни вкараха ненужен гол от стандартна ситуация, наивен фаул, който даде самочувствие на отбора на ЦСКА. Работили сме, за да изчистим пропуските. Знаем, че не сме достигнали тази организация и синхрон между линиите, който ни се иска. Надявам се да сме си взели урок от грешките, които направихме в първия мач. Не мисля, че при нас натискът е по-малък отколкото при нашия противник", допълни специалистът.

ЦСКА София снощи игра мач в Лига Европа от Йънг Бойс, загубен с 0:1, а дебют в Евротурнирите направи новия наставник на тима Бруно Акрапович.
"Ние не можем да разчитаме на това, че са играли вчера. Те имат толкова добри футболисти, които могат да бъдат заменени, да ротират. Този мач, който изиграха снощи, няма да бъде от значение за тях", каза Балъков.

"Има разлика в ЦСКА София. Познавам треньора им много добре. Той е от немската школа. Неговият стил на работа ми е ясен. Въпросът е в деня на мача футболистите да реализират идеите на треньора. ЦСКА София сега играе по съвсем различен начин в сравнение с предишния треньор", добави той.

ЦСКА 1948 има кадрови проблеми, но Балъков не иска да акцентира върху тях.
"Георги Русев е контузен, някои се върнаха от карантина, но са на един ден тренировки. Доста проблеми имаме, но не искаме да ги слагаме на първа линия. Мобилизираме се, стягаме се, който е здрав той ще играе", каза той.

Той изказа съболезнования за смъртта на легендата Диего Марадона, който почина на 60-годишния възраст в сряда в следствие на сърдечна недостатъчност.
"Бог да го прости. Невероятен, изключителен футболист. Бил ми е идол. За съжаление все нещо се случваше и не успях да играя срещу него. Всеки, който се е докоснал до него и е бил в компанията му, знае много добре, че е невероятно изживяване и спомен. Той е легенда, дал е изключително много радост на феновете. На погребението му колко хора игнорираха корона и всякакви други болести, за да бъдат и да присъстват на последния му ден. Това е уникално нещо. Това може да бъде само при хора, които са се раздали за народа и изобщо за света максимално", каза Балъков.

Той почете и българския специалист Никола Спасов, който също почина на 61 години в началото на седмицата.
"За мен това беше голям удар. Дойде ми като гръм от ясно небе. Той ми беше много добър приятел и много често сме се чували и сме се дискутирали неща за футбола. Бог да го прости. Той е дал много за българския футбол като човек и като треньор. Изключително качествен човек и е много жалко, че вече го няма между нас", каза Балъков.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна