Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БЧК предоставя хранителни и хигиенни пакети на 1024 семейства в Бургаско

| обновено на 28.11.20 в 16:15

БЧК ще предостави на 1024 семейства в Бургаско по един хранителен и един хигиенен пакет. Помощта е по програмата „Дейности в отговор на КОВИД 19 в България“.

Пакетите се предоставят на лица засегнати от кризата с коронавируса, изгубили своята работа и останали без доходи, поставени под карантина и социално слаби семейства . Те са предложени от общините по места и одобрени от Агенцията по социално подпомагане, съобщи директорът на БЧК – Бургас Виолета Радева:

„ Най – много хора има подадени от Агенцията „Социално подпомагане“ в Руен, Сунгурларе, Созопол. За Община Бургас са 151 човека, за останалите общини са малко по – малко. От 1 до 4 декември ще предоставяме помощта в бургаския пункт, а за останалите в момента се извършват доставките и логистичната дейност.“

Хигиенен пакет съдържа: предпазни маски за еднократна употреба -2 бр.; дезинфектант за ръце- 1бр.; сапун-1бр.; паста за зъби-1бр.; четка за зъби-1бр.; шампоан-1бр.; мокри кърпички със спирт-1бр.; прах за пране-1бр.

Хранителен пакет съдържа: брашно-1кг.; ориз-1кг.;спагети-0,500кг.;зрял фасул-1кг.; леща-1кг.; бяла захар-1кг.; олио -1 литър-2 бутилки. Общо тегло 1 пакет- 20,500кг.

В Малко Търново, Царево, Сунгурларе и Средец помощта вече е раздадена, предстои предоставянето й и в останалите общини.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени