Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БЧК - Бургас предоставя 140 пакета здравословни храни на деца в нужда

| обновено на 29.11.20 в 10:44

БЧК - Бургас предоставя 140 хранителни пакета на деца посещаващи социални институции, от социално слаби семейства и деца в риск. Всеки пакет е на стойност 10 лв. и съдържа бисквити, конфитюр, лютеница, сладка царевица, детски пастет, грах и др.

Помощта се предоставя в Центровете за обществена подкрепа в Бургас, за работа с деца на улицата, за специална образователна подкрепа, Дневен център за деца с увреждания „Св.Николай Чудотворец“, и др., съобщи Виолета Радева директор на БЧК Бургас:

„Освен здравословните храни децата от посочените по-горе институции получават и 110 броя комплекти за образователна и творческа дейност, раница, , детска трислойна маска за лице, пъзел , книжка с български народни приказки, тетрадка и др. Те са осигурени по Програма „Дейности в отговор на COVID-19 в България“.

Радева съобщи още, че тази година, заради ковид – 19 няма да се проведе фонодонабирателната кампания „Подари Коледа“. Заради затварянето на училищата няма как да се разпространява от доброволци картичката с усмихнатия снежен човек, от продажбата на която се събираха средства за закупуването на подаръци и организирането на тържество за деца в нужда.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна