Eмисия новини
от 11.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Детската кухня в Троян спря работа

Снимка: Десислава Андреева

Детската млечна кухня в Троян спря работа заради усложнената епидемиологична обстановка в общината и разпространението на коронавируса, а и заради  затварянето на  детската ясла в града.

Решението за това е на временния оперативен щаб в Троян след въвеждането на новите противоепидемични мерки, съобщи кметът Донка Михайлова.

„Лекарите, които участват във временния оперативен щаб, считат, че приготвянето на храна, разнасянето на храна до пунктовете крие риск за здравето на децата. Също, че събирането на родителите, които идват да получават храната, крие риск, и прецениха, че въпреки това, че младите семейства  ще бъдат затруднени не следва  да бъдат излагани на този риск. Мислим че в този момент здравето на децата  и младите семейства следва да бъдат приоритет, каза Донка Михайлова.

Дейността на детската млечна кухня ще бъде възстановена след отпадане на ограничителните мерки за детските заведения.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.