Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Люис Хамилтън с 98-ми полпозишън

Люис Хамилтън
Снимка: www.formula1.com

Британецът Люис Хамилтън спечели 98-и полпозишън във Формула 1 и 10-и за сезона, след като беше най-бърз в квалификацията за място преди Гран При на Бахрейн. Времето на Хамилтън, който е пилот на Мерцедес, е 1:27.264 минути.

Втори се нареди финландският му съотборник Валтери Ботас, който изостана на 0.289 минути, а трети остана нидерландецът Макс Ферстапен от Ред Бул, завършил на 0.414.

Топ 6 допълниха другият пилот на "Биковете" Александер Албон, изостанал на 1.010 секунди. Серхио Перес (Мексико) на 1.058 и австралиецът Даниел Рикардо (Рено) на 1.153 секунди.

Световният шампион Хамилтън направи поредната си абсолютно доминираща серия от обиколки на пистата Сахир. Водейки от самото начало, през цялата квалификация шампионът беше почти недосегаем. Два кръга преди края на сезона, Хамилтън има шанса да стане още този сезон първият пилот със 100 първи позиции.

Иначе в квалификацията за пореден път се видя слабото представяне на пилотите на "Ферари", като Себастиан Фетел и Шарл Льоклер останаха днес 11-и и 12-и.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени