Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Камелия Дунавска изведе ансамбъла на Турция до историческа европейска титла

Ансамбълът на Турция спечели исторически златен медал при ансамблите на европейското първенство по художествена гимнастика, което се провежда в Киев (Украйна). Момичетата водени от Камелия Дунавска изиграха много силно и без грешка съчетанието си във финала с три обръча и 2 чифта бухалки и заслужено грабнаха златния медал с оценка от 31.150 точки.

Фаворитите не издържаха на напрежението и допуснаха грешки, които им костваше първото място. Среброто стана притежание на отбора на домакините от Украйна - 31.150 точки, а бронзовите отличия с оценка от 30.650 точки отидоха при момичетата от Азербайджан, водени от друга българка - Мариана Василева.


Във финала с 5 топки шампион все пак стана отборът на Украйна с оценка от 35.350 точки, второто място заеха гимнастичките на Израел с 34.450 точки, а трето - тези на Естония с 32.800 точки.

Заради пандемията от Covid-19 на този шампионат участваха само 6 ансамбъла. Петорката  на България пропусна шампионата заради заболяване от коронавирис на Ерика Зафирова и поставянето под карантина на целия отбор.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!