Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Онлайн „Вечер на добродетелите“ в подкрепа на ранното детско развитие

| обновено на 29.11.20 в 11:56
Снимка: detebg.org

От 20 ч. тази вечер на платформата за виртуални събития MP Studio Events ще започне първата онлайн „Вечер на добродетелите“ на тема „Очите на бъдещето“ в подкрепа на ранното детско развитие.

Организатор е фондация „За нашите деца“. Целта е с набраните  средства през 2021 г. да бъдат подкрепени поне 1000 деца и техните семейства, за да се развиват пълноценно още в ранното си детство.

Билетите, на стойност 150 лв., могат да бъдат купени онлайн  чрез сайта на фондацията или по банков път.

Преди година, набраните средства по време на „Вечер на добродетелите“ бяха 170 000 лв., с които фондацията е подкрепила над 1000 деца и семейства.

"Може би малко хора знаят, че научните изследвания доказват, че само 50% от това, което сме като възрастни е генетично определено, а останалите са повлияни от средата, в която растем като деца. Това на практика е нашата покана - нека това, което ние можем да направим, за да може всяко дете още от първата глътка въздух да се радва на щастие, на семейна любов, нека да го направим", подчерта Иванка Шалапатова, управител на Фондация "За нашите деца".

Иванка Шалапатова                                                            Снимка: БГНЕС

Нашето послание е, че всяка една промяна зависи от всеки един от нас, каза Шалапатова в предаването "Закуска на тревата".

"Когато говорим за едно дете в ранна детска възраст трябва да знаем, че промяната трябва да стане днес, не утре. Именно, защото, когато инвестираме в ранното детска развитие ние инвестираме в намаляване на социални дефицити, ние инвестираме в една по-добра икономика, нека заедно да обърнем бедността, нека да не забравяме, че от 100 деца - 40 в момента в България живеят в бедност, нека да трансформираме бедността в една стимулираща среда на безгранични възможности", допълни Шалапатова.

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна