Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спортист разгроми Септември (Сф) в Своге

Втора лига
Снимка: Архив

Спортист (Своге) разгроми Септември София с 5:1 и постигна най-голямата си победа във Втора лига.

Това беше пети успех за водения от Ивайло Василев тим в рамките на последните 6 шампионатни мача.

Двата отбора имаха проблеми с попълването на групата поради различни причини. Спортист бе с пет резерви, а гостите от София с три.

Това принуди двата тима да не направят нито една смяна в титулярните си единадесеторки през всичките 90 минути.

С преса и овладяване центъра на терена домакините успяха да наложат своята воля и създадоха интересни ситуации пред вратата на Николай Банков.

В 32-ата минута "шоколадите" се възползваха от колективна грешка на защитата и вратаря на гостите. Григор Долапчиев успя да чукне топката покрай Банков, настигна я и тръгна да финтирал последния защитник, който се изпречи пред него, но в същото време вратарят го настигна и го подкоси в наказателното поле, топката обаче попадна в Деян Христов, който я вкара за 1:0.

В даденото от рефера продължение на първото полувреме се стигна и до втори гол. Богомил Богомилов изпълни тъч дълбоко в половината на гостите, Айкут Рамадан продължи топката с глава и Григор Долапчиев отбеляза за 2:0.

Втората част отново започна силно за Спортист. В 59-ата минута Айкут Рамадан центрира от ъглов удар, Деян Христов продължи топката с глава и Григор Долапчиев вкара втория си гол в мача и трети за Спортист.

В 73-ата минута гостите върнаха едно попадение. Реферът Вълков не спря играта, въпреки че Джулио Чарлов и Иво Харизанов си удариха главите в наказателното поле. Те останаха да лежат на терена, а гостите развиха атаката си, след която Иван Арсов вкара с глава.

Спортист затвори мача след две контраатаки. Първо в 82-ата минута Айкут Рамадан направи чудесен пробив, премина през няколко футболисти на гостите, изведе Григор Долапчиев, той финтира излезлия Николай Банков и на празна врата вкара за 4:1.

Крайното 5:1 оформи Айкут Рамадан. Той засече центриране на Калоян Стефанов, който преди това пробяга близо 50 метра с топката в крака.

В друга среща от този 15-ти кръг във Втора лига Добруджа победи Хебър с 2:1.

Утре е последния мач от кръга между Локомотив (Горна Оряховица) и втория отбор на Лудогорец.

Начело в класирането е отборът на Кариана, който официално от януари прекратява участието си в първенството. Тимът от Ерден е с 30 точки, а Локомотив (София) и Пирин (Благоевград) имат по 29. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!