Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителен коледен базар във Велико Търново

25 социални центъра и домове за деца и възрастни в община Велко Търново предлагат свои ръчно направени сувенири и празнична украса на коледния базар в града. С благотворителните продажби се набират средства за подпомагане на арт ателиетата и заниманията по трудотерапия.

В коледната къщичка на социалните услуги „Ние можем“ във великотърновския парк „Марно поле“ първи своите коледни украси предлага кризисният център за бездомни и жертви на насилие. Изделията са изцяло ръчна изработка, разказа социалният работник Силвия Боянова:

„Картички, гривнички, ключодържатели и различни други сувенирчета, които да донесат здраве и берекет за този, който си ги купи“.

От бебета до 85-годишни хора, изпаднали в беда, са намерили подслон и грижа в кризисния център „Търновград“, заяви управителят Наталия Петкова:

„Приходите, които ще се спечелят от изложбата, ще ги използваме за нови материали да се купят и естествено - за почерпка на потребителите, които активно се включиха в изработването на тези прекрасни артикули“.

Инициативата се провежда за 14-а поредна година.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна