Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арсенал се предаде у дома

Давид Луис и Раул Хименес са ранени след сблъсък.
Снимка: БТА

Арсенал загуби с 1:2 от Уулвърхямптън в двубой от поредния 10-и кръг на Висшата лига. "Вълците" се изкачиха на 6-та позиция със 17 точки, докато лондончани са 15-и с 13 пункта.

Двубоят започна с неприятна ситуация в наказателното поле на Арсенал. Раул Хименес от гостите пострада след сблъсък с Давид Луис в наказателното поле. Мексиканският нападател се наложи да напусне принудително терена.

Въпреки това Уулвърхямптън показа по-добра игра и притисна сериозно Арсенал. Съвсем закономерно стигнаха до откриване на резултата в 28-ата минута. Адама Траоре центрира в наказателното поле, където Дендонкер с глава прати топката в напречната греда, но попадна в краката на Педро Нето, който я прати в мрежата.

Арсенал се добра до равенство след 180 секунди игра. Габриел направи 1:1, след като засече с глава центриране от корнер на Вилиан.

В края на полувремето Даниел Поденсе даде нов аванс на гости, като се възползва от неубедителната игра на противниковата защита. Резултатът се запази до края на дадените от рефера Майкъл Оливър десет допълнителни минути.

След подновяването на играта Арсенал продължи с неубедителното си представяне. От своя страна гостите заиграха предпазливо. Артета направи късни смени, които раздвижиха тима в предни позиции. Рийс Нелсън и Обамеянг направиха сериозни пропуски,а това коства и поражението за "артилеристите".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна