Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

43 деца на медици посещават три детски градини в Община Бургас

2
Директорът на ДГ "Зорница Звездица" София Димитрова /вдясно/ посреща родителите медици

43 деца на лекари и медицински лица от днес посещават три детски заведения на територията на Община Бургас. Градините са избрани в близост до големите болници и работят извънредно със заповед на кмета Димитър Николов. 

Медицинската сестра Мая Кънева работи в педиатрията на УМБАЛ . Готова е да влезе и в Covid отделение, ако се наложи, но иска да е спокойна за детето си. Тя е сред тези, които са писали до кмета за решение на проблема:

"Той веднага ми отговори и на следващия ден вече бяха организирали всичко това. Аз работя кажи речи по 24 часа в болницата, нямам неплатен отпуск, нямаме баби, сами сме с мъжа ми. Доволна и щастлива съм! Благодаря на кмета, че направи това за всички медици."

19 деца прие днес детската градина "Зорница Звездица", в чийто район има три болници. Директорът София Димитрова посочи:

"На входовете има по едно лице от персонала, което насочва родителите, които за първи път идват тук. Медицинско лица прави филтър задължително."

 13 деца ще посещават детската градина "Морска звезда" в Меден рудник, която е в близост до МБАЛ "Бургасмед". Градината във Ветрен ще поеме 11 деца на работещи в УМБАЛ "Дева Мария". Заместник-кметът Йорданка Ананиева съобщи:

"Направи ми впечатление в заявките, които са подавали родителите, че явно те работят с по-дълги работни смени, защото заявеното желание за посещение е до 19-19.30. Искам на медиците да кажа, че техните деца ще бъдат обгрижени, така че спокойно да си вършат работата."

Градините поемат и грижата за ученици от първи, втори и трети клас. Те осигуряват условията децата да продължат онлайн обучението си със съответните педагози. Две са заявките от родители медици до момента. Засега няма желаещи за нощна група, каквото възможност една от градините може да осигури. 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени