Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борис Гончаров:

Всеки "интернет гражданин" може да се погрижи за сигурността

Пандемията от коронавирус от началото на годината промени много живота ни, като една от най-характерните черти на тази промяна е преминаването към дистанционна работа, най-често от вкъщи.

Тук възниква важният въпрос за надеждността на технологиите, които използваме при работа в електронна среда. В този смисъл всеки “интернет гражданин” би могъл да направи няколко неща, които да намалят риска за него и неговата организация. На първо място трябва да направим преглед на използваните средства в ежедневието си и да проверим как сме защитили използваните от нас профили. Важно е също да обръщаме внимание какви приложения инсталираме и дали техният източник е надежден, обясни пред Радио София Борис Гончаров – експерт по информационна сигурност с дългогодишна практика. 

Гончаров добави, че е необходимо да сме внимателни към личните данни, които споделяме. Има различни възможности и браузъри, които предлагат специални възможности за защита на личните данни. Може да бъдат използвани приставки срещу тракери към тях. 

Повече за похватите, които са достъпни за потребителите за онлайн защита, чуйте в интервюто на Александра Илиева с Борис Гончаров.

Борислав Гончаров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна