Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Калоян Христов кани читателите да открият част себе си в "Солени молекули"

„Солени молекули“ – така е озаглавена новата поетична книга на Калоян Христов, издадена от бургаското издателство "Знаци". Това е книга за човешкото, което иска да бъде себе си, но и всяко друго нещо във вселената – предмет, животно, природа... Затова и тази поезия е поезия на условностите, на възможните измерения, на пожеланите метаморфози и очакванията, които са важни, дори когато не се осъществяват, казва за книгата Амелия Личева. Авторът Калоян Христов допълва:

"В "Солени молекули" читателите ще успеят, надявам се, да открият част от себе си. Тъй като всеки един четейки поезия, открива една малка частица от себе си, една малка молекула от себе си и тя му въздейства по някакъв начин. И ако това се случва четейки моята книга, значи аз съм си свършил работата, като автор".

Калоян Христов завършва и специалност "Българска филология" в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Преподавател е по български език и литература. Той е един от създателите и редакторите на литературния сайт Tetradkata.com. Има публикувани стихове във вестник „Литературен вестник”, сп. „Нова асоциална поезия”, алманах „Зорница” и др. През 2018 г. излиза първата му книга с поезия „Съвпадения”.


Цялото интервю с Калоян Христов можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна