Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заработи най-голямата пързалка в България

| обновено на 01.12.20 в 15:03
13
На ледената пързалка в Пловдив
Снимка: Радио Пловдив, Екатерина Костова

Най-голямата ледена пързалка в България отваря врати в Пловдив на 1 декември на пл. „Централен“ пред Военния клуб. 

Тази година за първи път любителите на пързалянето върху лед ще разполагат с цели 2000 кв. метра площ за каране на кънки. 

„Подобна пързалка никой не е виждал да се строи тук“, заяви Николай Денев, от фирма Аст сервиз, която изгражда съоръжението. Стопаните са взели и предпазни мерки във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19, като след всяка сесия кънките ще се дезинфекцират с озон, а капацитетът на пързалката ще бъде използван на 50%. 

По думите на Денев: "На всеки човек ще се полагат по 5 кв. метра, в които той да може да се пързаля спокойно и безопасно. Отделно са разделени потоците, има отделен вход и изход, а хора от фирмата ще следят да няма струпвания и на самия лед".  

21 годишната Цветомира Памукчиева, която определя себе си като една от най-големите почитателки на ледената пързалка, разказва за разликите в ковид-годината: "Виждам, че пространството за преобуване е доста по-широко от минали години, второ  разбрах, че капацитетът ще е 50%, трето ни задължават да носим маски, докато се обуваме. Вътре е наше решение, така че мисля, че се взимат съответните мерки".

"Ще има място, където поне малко да се разсеем" - допълва Александра. Тя обяснява, че ще се пази от много хора около нея, като избягва да се бута в другите и ще носи маска. 

Ледената пързалка ще работи всеки ден от седмицата от 10.00 до 22.00 часа. Входната такса е 8 лева, а за наем за кънките ще се заплащат допълнително 2 лева. За децата ще бъдат предоставени тренажори под формата на мечета и пингвини, които ще им помагат да се пързалят безопасно. Всяка събота и неделя сутрин ще има безплатни уроци за начинаещите, а за редовните клиенти ще се предлагат карти с намаление.

Пързалката се изгражда за осма поредна година в Пловдив и е по австрийска технология. Тя ще работи до 24 януари.

Още за противоепидемичните мерки и имаше ли горещи емоции на леда може да чуете в репортажа в звуковия файл.  

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна