Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Тервел в помощ на МБАЛ Добрич

Община Тервел е в готовност да подпомогне многопофилната болница в Добрич с медицински сестри. Здравното заведение отправи апел към Министерството на здравеопазването, директора на РЗИ Добрич, кметовете на осемте общини в област Добрич, както и към управителите на болниците в Балчик и Каварна за осигуряване на медицински сестри от училищното и детското здравеопазване.

Острият недостиг в многопрофилната болница в Добрич на медицински сестри е заради откриването на Covid отделението, в което леглата непрекъснато се увеличават. С това и нуждата от медицински специалисти за останалите отделения расте.

От ръководството на община Тервел заявяват готовността си да командироват медицински персонал от училищното и детското здравеопазване и уверяват желаещите, че те ще могат да останат да работят в Добрич толкова дълго, колкото е необходимо.

Оттам посочват още, че ще осигурят възможност за ползването на неплатен отпуск за дълъг период от време на медицинските сестри, пожелали да сключат договор със здравното заведение в Добрич. 

Подробностите чуйте от репортажа на Мая Щърбанова:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени