Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва „Българската Коледа“, посветена на деца с хронични заболявания

Започна осемнадесетото издание на „Българската Коледа“. То е посветено на децата с хронични заболявания. Президентът Румен Радев обяви началото на благотворителната инициатива в Специализираната болница за активно лечение на детски болести „Проф. д-р Иван Митев". 

Кампанията 2019-2020 година подпомогна лечението на стотици деца. 17-ото издание на "Българската Коледа" е събрало 2 460 000 лева от дарения, посочи държавният глава. С близо 900 000 лева от средствата са подпомогнати 500 деца с тежки заболявания и увреждания, които се нуждаят от диагностика, лечение, рехабилитация и помощни средства: 

"И е закупена апаратура за 15 лечебни заведения в цялата страна. Затова отправям моята искрена благодарност към всички, допринесли за успеха на "Българската Коледа", за човещината и благородството", каза Румен Радев.

18-ата кампания, която ще продължи през цялата 2021-ва година, е под наслов "Заедно за децата с хронични заболявания. Да превърнем надеждата в реалност":

"Искрено вярвам, че именно в най-тежки моменти солидарността е още по-голяма. Затова нека не забравяме нашите деца, които имат нужда от подкрепа точно сега", каза президентът.

Репортаж по темата можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна