Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ММС даде зелена светлина България да кандидатства за ЕП по фигурно пързаляне през 2024 година

Министерството на младежта и спорта в лицето на министър Красен Кралев е дало съгласие България да кандидатства за домакинство на европейско първенство по фигурно пързаляне за мъже и жени през 2024 година, това стана ясно по време на среща на министър Кралев със състезателката по фигурно пързаляне Александра Фейгин и нейната треньорка Ина Лутай, на която двете благодариха за възможността талантливата ни състезателка да продължи своята подготовка, въпреки че няма навършени 18 години.

"Разрешението да продължи тренировки в този момент е изключително важно, защото навлизаме в решителен етап на подготовка", заяви наставничката на националния отбор Ина Лутай.

През следващата година Фейгин ще търси спечелване на квота за Зимните олимпийски игри в Пекин през 2022 година. Първата възможност за взимането на олимпийска виза ще бъде на световното първенство в Стокхолм (Швеция), което ще бъде от 22 до 28 март 2021 година. Първите 16 в крайното класиране на шампионата ще спечелят квота за Пекин.

Първото голямо състезание, което предстои на Александра Фейгин е европейското първенство в края на месец януари. Домакин на надпреварата е хърватската столица Загреб. За него състезателката ни ще води подготовка в Зимния дворец на спорта в София.

"Мечтата ми е да играя на Олимпиада. Посветила съм се изцяло на това.  На леда съм по цял ден и работим много усилено", сподели Фейгин.

 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!