Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Под карантина е Специализираната болница за лечение и рехабилитация в Перник

Снимка: Елена Тамакярска

Под карантина от днес е Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация в Перник. Със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция, дейността на здравното заведение се преустановява за две седмици. 

Здравното заведение затваря временно врати, тъй като трима от лекарите са положителни за Covid-19, а останалите двама са в продължителен отпуск заради други заболявания. С коронавирус са и три от медицинските сестри. В болницата работят още две сестри, които през последните дни са били на 24-часов график. С положителни проби е и част от останалия персонал.

На пациентите вчера са направени антигенни тестове, сред тях също има положителни проби, очакват се резултатите от PCR тестовете. Изписват се пациенти, които не отговарят на показателите за хоспитализация, останалите се пренасочват към други здравни заведения.

Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация е наследник на бившия профилакториум. Тя не разполага с кислородна инсталация, няма рентген, нито лаборатория.

Най-големият проблем е липсата на кадри.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени