Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лекари запалиха Коледната елха на София

БНР Новини

За поредна година в парка на Националния дворец на културата грейнаха светлините на Коледната елха. По традиция присъства кметът Йорданка Фандъкова:

„Без фойерверки и тържество, но с много вяра днес запалихме светлините на коледната елха на София. Направихме го с лекари, които работят в  Covid-отделенията в София.  

С нас са д-р Еленкова, д-р Звездов, д-р Йосифов, д-р Тончева, д-р Христова, д-р Георгиева, д-р Стаева и д-р Илиева.Убедени, че заедно можем да спасим живота. Благодаря навсички лекари, които вече от месеци работят и спасяват животи. И от нас зависи да им помогнем, като спазваме мерките и заедно държим светлините запалени. Спасяваме живота заедно! Бъдете здрави!“, пожела кметът Фандъкова на софиянци.


Заради противоепидемичните мерки тази година нямаше коледно тържество, но много деца, доведени от родителите им се събраха за да видят светлините на елхата. Присъстваха и лекари, които работят в Covid отделенията на общинските болници в София. Те изписаха "Спасяваме живот заедно" в подкрепа на медиците, които са на първа линия.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени