Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алегри спряган за мениджър на Арсенал

Масимилиано Алегри
Снимка: bta

Бившият треньор на италианския футболен гранд Ювентус Масимилиано Алегри отново е спряган за мениджър на Арсенал. В медиите на Острова все по-усилено се говори, че на "Емирейтс" се замислят да уволнят сегашният наставник Микер Артета и да сложат италианския специалист на негово място.

Арсенал допусна 5 загуби в първите си 10 мача в Премиър лийг до момента. Това е най-лошият старт за клуба от 1981 година насам. Именно заради това шефовете са недоволни от работата на Артета и няма да е изненада, ако той бъде заменен.

Не за пръв път името на Алегри е спрягано за Арсенал. Преди време той бе свързван и с Манчестър Юнайтед, но въприки всички слухове, наставникът все още е без работа откакто напусна "бианконерите" през лятото на 2019 година.

Иначе 53-годишният специалист има повече от впечатляваща визитка. Той има 5 титли на Италия с Ювентус и още една с Милан. Освен това той спечели и 4 Купи на Италия с торинци, като изведе тима и два пъти до финал в Шампионската лига. С Милан пък вдигна веднъж Суперкупата на Италия.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени