Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Социалните медии са силен канал и помощник за 80% от компаниите

Много хора и компании вече осъзнаха ценната роля и помощ на социалните медии
Снимка: pixabay

В днешно време поддържането и развиването на бизнеса е много по-лесно и резултатно, ако използване социалните медии. По време на пандемия ползите са още по-видими.

Това подчерта в разговора по Радио София Веселин Георгиев - съосновател и изпълнителен директор на Passion4Growth. Неговияят екип помагат на български и международни компании да осъществят връзка и намерят нови международни партньори и клиенти чрез директен маркетинг и продажби в социалните мрежи, имейл маркетинг и „студени обаждания“. През последните 3 години той работи с компании от целия свят и им помага да се разрастват и създадат дълготрайни връзки със своите нови клиенти.

По думите му, някои компании в епидемичните условия се преориентираха и пренастроиха бизнеса си съобразно онлайн средата и благодарение на това запазиха кадрите си, работата, увеличиха възможностите за клиенти, поръчки и сделки.

Има медии като LinkedIn, която е създадена изключително за професионални контакти, за бизнес, подчерта Веселин Георгиев. През нея комуникацията е специфична, делова. Но фейсбук групите също са с недооценена сила.

Експертът обърна внимание на още едно от предимствата на използваните в социалните медии писмени съобщения - може да им се реагира по-късно, когато на нас ни е удобно.

Всичко това е разбрано и се използва главно от маркетинг агенции, IT компании, фирми от сферите на телекомуникацията и други, дори и на тежкото машиностроене.

В условията на пандемия 80% от филмите могат да извлекат полза от присъствието си в средата на социалните медии, убеден е Веселин Георгиев.

Той изтъкна важността и от подходящо направени и поддържани лични профили, защото един добър специалист по човешки ресурси, би проверил всички социални мрежи, преди да препоръча за наемане даден кандидат.

С Веселин Георгиев разговаря Катя Василева.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна