Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Минута за Коледа" - да посветим послание на непознат

Да подарим писмо за Коледа на напълно непознат. Такова предизвикателство ни отправят от Студентския съвет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Инициативата се казва „Минута за Коледа“ и има за цел да стопли нечие сърце с мило послание. 

Всеки един от вас ще може да напише своето писмо онлайн в платформа, създадена специално за събитието, намираща се на сайта на Студентския съвет. Вашите мили послания ще бъдат разпечатани със специален шрифт, опаковани в красив плик и разпратени из цялата страна, а посланията ще стигнат до получателите именно във времето, в което всяка дума и всеки жест, топлят и дават надежда. 

"Минута за Коледа" се провежда вече за шеста поредна година, но това издание ще протече малко по-различно. Писмата ще бъдат изпращани електронно в специална платформа в срок до 19 декември, после ще бъдат разпратени до членове на Студентски съвет в различни краища на България. А те ще ги пуснат в пощенските кутии на различни хора.

За Тина Иванова, председател във Факултетния студентски съвет към СУ "Св. Климент Охридски":

"Коледа, и особено тази Коледа, е времето, в което можем да си подарим надежда и да станем по-добри. С едно такова послание можем да стоплим нечие сърце. Аз лично пожелавам на всички здраве, защото то е най-важно и също толкова важна е надеждата, надеждата, че утре ще бъдем по-добри и ще живеем в по-добър свят."

А как можете да изпратите своето коледно послание до непознат, разказа Тина Иванова пред микрофона на Ангелина Грозева.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна