Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

300 хил. дози нискомолекулярен хепарин за болничните аптеки в цялата страна

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов представи пристигналите дози нискомулекулярен хепарин.
Снимка: БГНЕС

У нас бяха доставени 300 хиляди дози нискомолекулярен хепарин, които ще бъдат разпределени в болничните аптеки в цялата страна. Това обяви на извънреден брифинг тази вечер здравният министър  Костадин Ангелов.

Всеки понеделник в аптечната мрежа за граждани ще бъдат отпускани 2000 опаковки хепарин, който е необходим на някои бременни жени, каза още министър Ангелов, който провери получените доставки:

„В рамките на няколко дни този нискомолекулярен хепарин, който виждате зад мен, ще тръгне за болничния пазар. Нямаме сигнали от лечебни заведения за недостиг на медикаменти или консумативи, свързани с лечението на пациентите - както с Covid-19, така и без Covid-19.

Създадена е логистика по получаването на медикамента, съобщи още министър Ангелов и добави, че количествата ще бъдат разпределени спрямо заявките на лечебните заведения:

„Всички, които имат подадени заявки, да бъдат изпълнявани приоритетно. Създали сме възможност за денонощен режим на доставки с държавни автомобили там, където е необходимо, така че нямаме притеснения за логистиката“.

Министърът на здравеопазването още веднъж увери, че няма недостиг на медикаменти в аптеките в страната

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!